måndag 12 mars 2012

Guacamole and tortilla instead of chips and dips.

Serve guacamole and tortilla as coctail snacks or television snacks.

He Gó vänner, idag är det med all säkerhet årets första vårdag, i vart fall här i Skåne. Solen värmer äntligen och vinden är inte lika isande kall som den varit de senaste veckorna. SKÖNT! Äntligen, det börjar pirra i de gröna fingrarna som jag i och för sig inte har men inbillar mig med en idiots envishet att jag kommer att få. Till helgen kommer det att bli inköp av vårväxter.
Och med solen och värmen blir jag även sugen på lättare och grönare mat. I kväll blir det guacamole med kyckling och tortilla till kvällsmat. Det för tankarna till sommarens mingelkvällar ute i trädgården. Dock är det ett par månader kvar innan vi kan sitta ute och äta men till dess kan vi i vart fall äta lätt och fantisera och kommande ljumma sommarkvällar.

Recept: 2 personer.
1 avocado, saften av en halv citron, två tomater en kvarts mango, en halv chilifrukt alt. ett kryddmått chilipulver, en vitlöksklyfta. Smaka av med peppar och salt.
Dela avocadon. Ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Mossa med en gaffel eller mixa i en skål. Pressa över saften från den halva citronen för att undvika att avocadoköttet mörknar. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Finhacka fruktköttet. Skala mangon och skiva cirka två tre skivor vid sidan av mittkärnan. Finhacka fruktköttet. Rör ner det finhackade tomaterna och mangon i avocadopuren. Finhacka chilifrukten och rör ner. Pressa vitlöken och rör ner i puren. Smaka av med peppar och salt. Servera till tortillabröd. För matigare rätt addera till grillad kycklig eller ungsgrillad aubergine i skivor med olivolja och permesanost på.

Smaklig spis.

Pia en lycklig globetotter som äntligen ser tydliga tecken på vår.

ps. Vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då på 'Äldre inlägg' och 'Bloggarkiv'. ds.

Inga kommentarer: