måndag 13 januari 2014

NVSK konstrunda 2014 firar 20 år.


'Seaview II' olja / bladguld på duk. Mått 80 x 80 cm.


Hej Gó vänner,
En lång gråmörk höst har segat sig fram, och vi har äntligen klivit in i 2014. Vi har vinter i stora delar av landet. Tyvärr, har nu vintern även slagit klorna i Skåne, med isande vindar och minusgrader.
Vi får bara hoppas att vintern släpper tapet till årets konstrunda som öppnar till påsk.
År 2013 var nog den kallaste påsken jag kan minnas och det var nog inte många besökare som tog fram cykeln för att besöka konstnärer det året. De flesta kom med bil och buss.
Tack och lov så inträffar påsken 3 veckor senare i år. Jag hoppas på en varm och mer vårlik påskhelg. Tänk om man hade kunnat hänga konsten ute. Nej, glöm det även om det blir en varm vår, så har vi alltid regn eller blåst här utmed kusten.

Förra året var ett rekordår med grymt många besökare trots kylan. Kanske främst för att Österlen fortfarande hade snö under påsken och vi i NVSK hade barmark.
Men oavsett väder, så ska det bli grymt roligt med årets konstrunda. Det är alltid kul att prata konst och allt annat mellan himmel och jord med folk man inte känner.

Nord västra Skånes konstrunda börjar fredag den 18 april då 160 konstnärer öppnar sina portar för besökare. Gemensam samlingsutställning på Landskrona konsthall.

För mer info om rundan och årets nya debutanter klicka in er på www.nvsk.se

Pia en globetrotter som just nu står i valet och kvalet, måla över, måla om eller börja på nytt.

ps. Vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då på 'Äldre inlägg' och 'Bloggarkiv'ds.

Inga kommentarer: