lördag 14 april 2012

Good prices at flea market.

Pingskyrkan is a nice flea market with good prices at Söder in Helsingborg. You can buy stylish reading glasses for only 5 sek.

Hej Gó vänner, den här lördagen tillbringade vi på ett par loppisar i Helsingborg. Jag kan varmt rekommendera Erikshjälpen och Pingstkyrkans loppis i Helsingborg. Erikshälpen har bra priser på möbler och hemtextil. Oanvända handvävda och broderade handdukar för 15 sek är fynd. En soffa i nyrokoko i valnöt och ljusblå sidenkretong i mycket fint skick för 750 sek, ett annat.
Pingstkyrkan på Söder i Helsingborg hör nog till den snyggaste loppis jag har besökt. En mycket inspirerande butik med bra priser på det mesta. Kavajer för 50 - 75 sek. Snygga skinnskor för 40 sek. Glasögon för 5 - 10 sek. De har även trevlig personal och ett bra fik.
Erikshjälpen in Helsingborg can you buy hand-woven towels for only 15 sek each.

För dig som inte har vägarna förbi Helsingborg kan jag rekommendeera ett bra loppis i Stockholm. Stadsmissionen i Sundbyberg. De har bra priser och bra sortiment (märkeskläder) på både damkläder och skor.

Ett tips är att vara tidigt ute, så snart de har öppnat för dagen. Att fynda på loppis är ett lördagsnöje för många och butikerna blir snabbt fyllda av hugade spekulanter. Dock är de flesta ute after 'fint' porslin, gammalt konstglas och 50-talsprylar. Ja, allt det, som betingar bra priser på auktion, om man nu lyckas hitta en graalvas eller Uppsala Ekeby, Mariebergsporslin osv.

Pia en globetrotter som gläds över sina nyinköpta coola läsglasögon à la 40-tal för 5 sek.

ps. vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då in dig på 'Äldre inlägg' och 'Bloggarkiv'. ds.

Inga kommentarer: