onsdag 21 september 2011

Make it hot!

We expect a cold winter this year. We therefore bought an old-fashion gas fire for our home. Just to be prepared.

Hej Go vänner, här i Skåne har vi haft en grymt regning augusti och september månad, så här långt. Det känns tyvärr, som att vi har blvit snuvade på en hel sommarmånad. Snopet minst sagt, speciellt när vi vet att förra årets vinter startade redan i november månad med snökaos och kyla. Därför har jag och maken, förberett oss för det värsta och inhandlat 'Provance' en gaskamin med 'old-fashion look', som värmer upp 35 - 40 kvm rumsyta. Ett bra komplement om strömmen skulle gå och kung Bore skulle slå till utan förvarning. Dessutom så bidrar kaminen med mysfaktor. Gaskamin är ett bra alternativ för alla oss som inte har möjlighet eller råd att sätta in en vedspis eller kakelugn. Det är grymt rofyllt att sitta framför kaminen med en bra avkopplande bok och känna hur värmen strålar ut. Hm... bra böcker är det rätt ont om... och de som är bra läser man (läs underteckna) ut i ett naffs... så är boken dålig kan du alltid njuta av att titta på glöden. Rätt rofyllt och avkopplande det med.
'Provance' har ett helt överkommligt pris som ligger mellan 3,700 sek till 5,000 sek. Kolla runt på nätet för bästa pris och närmsta återförsäljare. En del bjuder på frakten.
Till priset tillkommer gastuben som ligger på ca 790 sek. Gastuben ställs inne i kaminen och slangen skruvas fast enligt instruktionen. Hur enkelt som helst. OKEJ, jag är van vid gas. Jag har haft gasspis större delen av mitt vuxna liv. Men följer du instruktionerna så är det superenkelt.
Kaminen är dessutom lätt att flytta runt i hemmet eftersom den har hjul på undersidan och själva kaminen väger endast 35 kg. Vi monterade dock bort de främre hjulparet. Det var inte snyggt att se dem skymta fram i framkant. Det bakre hjulparet syns inte på samma vis och vinklar du kaminen något så är den fortfarande mobil och lätt att flytta runt och placera där du vill ha den.
Pia, en för ovanligheten väl förberedd globetrotter.

ps. vill du läsa fler blogginlägg av mig, klicka då in dig på Äldre inlägg. ds

Inga kommentarer: