fredag 30 september 2011

Cobwebs cover the garden...

Sunday Oct.2 Soon the whole garden, including all furniture covered with cobwebs. Scary!

Lördag okt.1: Maken klagade på fula spindelnät, se bild nedan. Så därför kommer här ett mer traditionellt spindelnät. Men fula spindelnät? Jisses, kanske det bara var lite mer innovativa spindlar som kör en avantgardistiskt stil. Kommer de dessutom från en annan planet kanske det inte har samma konstruktionsteknik som de svenska. Klicka på bilden så får du spindelnätet uppförstorat.
Hela vår trädgård är insnärjd av hundratals spindelnät. Det är nästan så att man får lite obehagskänslor, trots att daggdropparna glimmar vackert i näten.

Fredag den 30 sep.
Hej Gó vänner, i morse när jag kom ut i trädgården var allt inhöljt i hundratals spindelnät. Det var nästa som om trädgården blivit invaderad av spindlar från en annan planet. Synen var först vacker med alla vattendropparna som glimmade i näten i det tidiga morgonljuset. Men efter ett tag byttes hänförelsen ut mot en kuslig obehagskänsla. Hur många spindlar är det? Flera hundra? Kanske tusen. Brrr! Jag får krypande obehagskänslor utmed ryggraden. För det kan väl inte vara så att det är en och samma spindel som lyckats med konstycket att klä in hela vår trädgård, verandan, balkongen och garaget med spindelväv? Vem vet något om spindlar? Jag googlade på Wikipedia och där stod följande: "Ett spindelnät är ett fångstnät vävt av en spindel. Spindeln använder nätkörtlar på bakkroppen för att framställa tråden. Den vanligaste metoden spindlar använder för att framställa spindelnät är att dra ett antal stödtrådar att hänga upp nätet på, ett antal radiella trådar från mitten till stödtrådarena, och en tråd i spiral från mitten. Spindelväv används ofta i tecknade serier för att visa att något stått orörligt en lång tid."
Jaha?... Inte gav det svar på mina frågor om spindelns kapacitet. Jag får fortsätta leta efter mer information. Vet du kära läsare så får gärna du höra av dig.
Pia en undrande globetrotter som är nyfiken på ett svar. Dock måste jag erkänna; är det hundratals spindlar i trädgården känns det väldigt spooky. Är det en enda spindel som lyckats med denna bedrift, är det minst lika hemskt!

ps.Vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka in dig på 'Äldre inlägg' så hittar du allt från bröllop i Kina och matrecept till åldersnoja ds.

Inga kommentarer: