lördag 13 augusti 2011

So it became.

Nya kaklade fönsternischer i vårt kök. Lättstädat och fräscht. Till och med ljuslycktorna 'Kivi' från Iitala och Marimekkoskålen, speglar sig vackert i dem. De fina keramikkannorna har Bissa gjort, och finns på 'Blås & knåda' i Stockholm.

Hej Gó vänner, äntligen är vi klara med kaklingen av våra fönsternischer i köket. Kanske ingen dramatisk jättestor förändring. Dock ger vita kakelplattor en härlig fräsch känsla och gör det enkelt att förändra och förnya allteftersom med olika fönsterdekorationer och växter.
Forts. från igår: När plattorna har torkat och sättmassan är helt torr är det dags att blanda till fogmassan. Vi valde en vit fogmassa för att vi inte ville ha synliga fogar. Annars kan en grå fogmassa vara snyggt om du vill ha in en känsla av funkis.
Blanda till fogmassan enligt instruktionerna på förpackingen. Spatla ut den över kakelplattorna så att de fyller tomrummet mellan plattorna/fogarna. Torka bort överflödig fogmassa med en blöt svamp. Låt torka någon timme och eftertorka plattorna så att de blir helt blanka med hjälp av en svamp eller mjuk disktrasa.

Lycka till! Pia en för dagen nöjd globetrotter.

Inga kommentarer: