måndag 22 augusti 2011

Do you have the guts?

If you have a toilet without shower, you can do this. Put comic pages with glue, one by one, on a clean floor. Glue between the layers of pages ant let it dry. (You have to check with an expert first. So you know, what kind of glue to use.) Next day cover the comic pages with a floor varnish for parquet floor. Let it dry. Then repeat it again and let dry again before use.

Hej Gó vänner här kommer en blogg i repris pga tidsbrist. Har just nu fullt upp med att laga mat i alla dess former. Återkommer i slutet av september om varför.

Att få till en hemkänsla i ett hus som någon annan familj har satt sin prägel på i drygt 20 år tar tid. Det finns tre alternativ när man köper hus: 1.Bygga nytt från grunden 2. Bygga om eller alternativ 3. Bo in sig i någon annans hem. Det senare är nog få av oss som klarar av.
Vi valde alternativ 2. Det svåra med alternativ 2, är att man ska bo i en renovering samtidigt som man river och bygger om. Stökigt och besvärligt men så himla skönt det är när man själv är pappa eller mamma till förändringen som man skapar. Maken lade golvet i kök och hall. Så mäkta stolt han är när det går snabbare och snabbare och han lär sig på vägen. Den känslan kan aldrig ersättas med ett golv lagt av en snickare. Lika så med allt annat. Det går inte att renovera allt från grunden på en gång utan det får bli lite i taget. Ibland (oftast) räcker inte pengarna till att göra allt på en gång, så det får bli snabbare nödlösningar så länge. Gästtoaletten är ett sådant exempel.
Vi (läs undertecknads) tog till en enklare variant än att kakla och klinka väggar och golv i första läget. Det fick bli våtrumsfärg i vitt och serietidningsgolv. Modigt, säger maken. Tja. rätt kul blev det.
Om inte annat något för gästerna att vila ögonen på när de besöker det, samt att prata med andra gäster om. Det snäckformade handfatet är kvar sen de förra ägarna. Det är en i mitt tycke hisklig historia, OBS! inte ägarna utan handfatet. Det är en pjäs designad Villeroy & Boch så den får vara kvar ett tag till, främst för alla vänner som besökt vårt hem säger åt oss; "ni får absolut inte ta bort eller slänga det. Det är ju så himla kitschigt."
Tycker du att det är en kul ide med serietidningsgolv och har modet att våga så gör du så här:
Först gör rent vinyl - plastgolvet med aceton - finns i din färghandel på 1 liters dunk. Acetonen är för att ta bort mjukgöraren i vinylgolvet. OBS! det luktar hemskt. Ha god ventilation för att undvika huvudvärk. Alt. be någon som inte är lika känslig att utföra acetonjobbet. Därefter penslar man på bit för bit med golvlim för plast och vinylgolv. Lägg på serietidningsbilderna i samma takt som du stryker på limmet. Det torkar hyssat snabbt. När detta är klart låt torka, lägg därefter på ytterliggare ett lager med lim och serietidningsbilder om så önskas för att få till en djupverkan i motivet om du som jag vill få till en tre dimensionell effekt. När detta är klart. Låt torka i ca 12 timmar. Därefter lackas golvet med högblank golvlack för parkettgolv. två till tre gånger. Ska torka 2 - 3 timmar mellan var strykning. Låt sen golvet "vila ett dygn innan ni börjar gå på det. Detta funkar på alla rum som inte har supermycket slitage samt ej våtutrymmen. Typ dusch osv.

Nästa steg är hallen som ska integreras med vardasrummet. Ska bli klart före Nyår då vi får huset fyllt av glad nyårfirare.
God Jul så länge. (OPS! SÅ FEL DET KÄNNS ATT ÖNSKA GOD JUL SÅ HÄR MITT I SENSOMMARTIDER, MEN MEN DET KOMMER JU EN JUL OM EN SÅDÄR FYRA MÅNADER, SÅ DET ÄR KANSKE BRA ATT FÖRBEREDA SIG. BRRR!!! EN BLOGGANMÄRKNING FRÅN PIA, DEN 22 AUGUSTI.)
Pia / en globetrotters klagan över huvudvärk, orsakad av aceton. Använd ansiktsmask!

Inga kommentarer: