måndag 21 maj 2012

Wine tasting at Idala farm.


Taste Italien wine in the stable at Idala farm. You are surrounded by tasty wines and nice Italien ceramics.


Hej Gó vänner i helgen var vi på vinprovning på Idala gård som ligger på Skånska söderslätt.
Här går allt i Italiens smakrika färger; mat och vin såväl som bilar. Vid infarten stod nämligen den här läckra lilla godingen. Jag provsatt och fick ett grymt habegär. Fiaten gick att hyra för provkörning för en dag och då ingick även en trerätters middag. Tyvärr var tiden för knapp, annars hade jag slagit till.
Who can resist this little Fiat 500 ? I can't.

Idala gård är en släktgård med anor från 1635. Idag är gården en vingård, restaurang, hotell, vin och gårdsbutik.
Här arrangeras olika kulinariska evenemang året runt. Näst sista helgen i maj var det vinprovning med ett 20-tal inbjudna vinproducenter från hela Italien. Vi besökte Idala gård i lördags och då var det brunch och vinprovning som stod på tapeten. Entré för själva vinprovningen går loss på 200 sek per person. Brunchen på 250 sek. Bor du i närheten kan det löna sig att hyra in sig på ett par vinstockar. Hyra för två vinstockar är 1500 sek per år. För den summan får du dels ta del av 'din' vinstocks utveckling, dels delta i vinprovningen, en tre-rätters middag med fördrink för 2 personer vid ett tillfälle, samt bli inbjuden och delta i vinskördefesten med tillhörande brunch för 2 personer i oktober månad. Det är en bra prisvärd födelsedagspresent eller julklapp till den person som har förkärlek för Italiensk mat och kultur.
För mer info. www.idalagard.se

Italien and Swedish brunchbuffé at Idala farm.

You pay 250 sek for the brunch.

Pia en för dagen mycket nöjd globetrotter. Vad annat kan jag vara när solen skiner, fåglarna kvittrar och tempen står på 22 grader plus. (Hm... kollade tempen klockan 18.00 den visade på 28 plus.)

ps. Jag har bokat resa till Shanghai den 10 juni. Jag ska bland annat besöka goda vänner från våra gemensamma år i Shanghai. Förhoppningsvis återuppleva gamla minnen och platser. Shanghai är en stad i ständig förvandlig, så frågan är hur mycket av det gamla som finns kvar. Här rivs tyvärr, gamla genuina kvarter för att ge plats för exklusiva hotell och märkesbutiker. Hm... I vart fall kommer jag att få se mycket nytt. Om nu visumet landar in i tid vill säga... Hm... ds.

ps. vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då på 'Äldre inlägg' eller 'Bloggarkiv'.ds.

Inga kommentarer: