måndag 28 maj 2012

Pratts mack en husdröm.

Hej Gó vänner, så var det dags igen, jag är kär på nytt. Den här gången i en gammal bensinmack från 1935 med tillhörande butik och café. Härligheten är på 327 kvm och biarea på 65 kvm. Byggnaderna ligger på Kullabergsvägen 275 på vägen in mot Mölle. Utikten är magnefik med havet på ena sidan och Kullaberg på den andra.
När maken och jag träffar mäklaren för en husvisning upplyser han oss om att Pratt en gång i tiden var ett svenskt bensinbolag och här står byggnaderna kvar från den gamla bensinmacken med tillhörande verkstad. Tyvärr är både orginalskylt och bensintapp borta. I början av 2000 talet renoverades bostadshus och verkstad av de nuvarande ägarna till Magasin 36 som startade sin verksamhet här. Dock sålde de fastigheten för ett par år sedan och flyttade in i gamla saltglasyrens magasin inne i centrala Höganäs. Under det senaste året har Pratts bensin och motorolja varit en prylbutik i en annan regi. Nu är härligheten till salu igen och vi är (läs jag) hugade spekulanter. Jag förförs av den vackra renoveringen och de genuina materialen. Maken förfasar sig över avlopp och elledningar.
Jag ser en massa möjligheter han ser bara problem.

Tänk er ett konstgalleri och ateljé här inne. Kursverksamhet i måleri, smyckekonst m.m. Visst vore det perpekt.

Befintlig cafédel med tillhörande kök finns redan. Det är bara att sätta igång att baka.

Innefrån bostadshusets kök kan du enkelt gå ut i trädgården via dessa vackra glasdörrar.

En blomstrande och grönskande trädgård gömmer sig på baksidan av huset.

För denna marsinpartårtedröm får du punga ut med 4,495 000 sek. Rätt mycket pengar med tanke på att du får två grannhus tätt intill tomten på vänster sida och en campingplats tvärs över vägen. Förmildrande dock, är att den ena grannen är en pizzeria i lyxklass. Här går en pizza loss på 150 sek, men då får du avnjuta pizzan i superläcker miljö och en vidunderlig utsikt från deras uteservering.

Vill du se fler bilder innefrån huset och få mer fakta om 'Macken' kan du gå in på Hemnet och söka på Hus i Höganäs.

Källens middagssamtal lär bli som en partiledardebatt. Båda parterna munhuggs för sina 'RÄTTA' argument.

Pia en globetrotter som just nu vässar på talet och tänderna.

ps. Vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då på 'Äldre inlägg' och 'Bloggarkiv'. ds.








Inga kommentarer: