måndag 2 april 2012

Easter rim à la Kajsa Varg.

Make your own easter rim of things you have at home.

Hej Gó vänner, just nu snöar och skiner solen om vart annat. Ett äkta aprilväder med andra ord. Vad passar bättre då att inspireras av denna märkliga dag, än att göra en påskkrans av julgranskulor, magnoliakvistar, murgröna och gamla fjädrar till påsk. Leta i dina gömmor. Du kan säkert få till något kul att göra en personlig påskkrans av. Själv tycker jag att det känns skönt att kunna återanvända gamla saker, som annars bara ligger i lådorna och skräpar. Vår påskkrans tillverkade jag enligt recept á la Kajsa Varg; "man tager vad man haver".
Kraftig metallvajer, tunnare metallvajer, kvistar och avbitare och tänger behöver du för att göra stommen.

Själva stommen till kransen gör du av en kraftig metalltråd och en tunnare och en mer böjlig metalltråd att linda runt och fästa fast kvistar och murgröna med. När stommen är klar trär du in fjädrar mellan kvistarna och ståltråden och fäster sen fast dem med sytråd alternativt supertunn metalltråd. Oftast sitter det redan en fin metalltråd i fjädrarna när du köper dem. I mitten av kransens övre del fäste jag fast en metalltråd som jag hängde en julgrasnkula av slipat klarglas i, samt lindade en bit murgröna runt själva metalltråden, dels för att dölja den dels för att det ser snyggt ut. Alternativt om du inte vill ha eller har någon julgranskula som passar kan du använda dig av färska ägg. Du sticker hål i ett ägg, ett hål i var ända av ägget och blåser ut innehållet. (Innehållet kan du sen använda i en äggsmet till pankaka eller sockerkaka.)
Trä en tråd rakt igenom äggskalet och fäst fast det i mitten av kransen.
Till sist, fäst ett sidenband i påskkransen och häng upp kransen i en krok i ett fönster.
Att göra den här kransen tog bara 30 minuter och kostade inte en krona.

Pia en för dagen mycket tacksam globetrotter som av helgens middagsgäster fick markduk att täcka över grönsaksodlingarna med så att de inte skulle bli förstörda av frost och snö. Tack!

ps. vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då på 'Äldre inlägg' och ' Bloggarkiv'. ds.

Inga kommentarer: