måndag 17 oktober 2011

When darkness falls

Enjoy a good old DVD box.

Hej, gó vänner nu när mörkret krymper dagen och kvällarna blir längre och trädgården går i dvala är det ett ypperligt tillfälle att plocka fram gamla DVD-godingar. I mitt fall är det främst 'Boston legal', med fem säsonger DVD material att avnjuta. För njuter gör jag, även om jag inte är en vän av advokatserier. Men i det här fallet är det så genialt att det är en fröjd att höra på pläderingarna som verkligen säger något meningsfullt. Vid sidan om att serien är provokativ och driver med alla våra fördommar så är det en ifrågasättare; för och emot. Å ena sidan Å andra sidan. Här ställer de sig på var sin sida och ifrågasätter från olika suynvinklar vilket är ovanligt. För det mesta så korvstoppas vi av en ståndpunkt som är fix och färdig från den som gjort tv-programmet eller filmen. Men i den här serien är det alltid en tankeställare och en analys på det amerikanska samvetet, men även vårt. Det är bara att transformera om det till Europa och Sverige. Pläderingarna mellan James Spader, som talar en superb oxfordengelska, jag njuter av att höra varje stavelse i hans röst. Han är alltid; Å ena sidan, och så William Shatner, som alltid är; Å andra sidan. Har ni kanske sett Serien? Se den igen! Om inte, så bara måste ni hyra den eller köpa den.
En annan underbar DVD box är 'Jeeves och Wooster' med Hugh Laurie (Dr. House) i huvudrollen. Här spelar han sin raka motsatts från den Dr House karraktär som han blivit så känd för. I den här serien är han en misslyckad tönt som ständigt blir räddad av sin smarta betjänt Jeeves. Serien utspelar sig runt åren kring 1920-talet. Med fantastiska herrgårdsmiljöer på den engelska landsbyggden men även en tripp till New York finns med och då är allt i läcker Art decostil. Kostym och interiörer är värda att se bara därför.

Pia en globetrotter som bidar sin tid framför gamla goda DVD boxar, tills solen vänder upp ur sin nedgång och värmer vår del av jordklotet igen.

ps. Vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då in dig på 'Äldre inlägg' och 'Bloggarkiv'. ds.

Inga kommentarer: