onsdag 29 juni 2011

Bara potatis!



Hej Go´ vänner,
Har ni tänkt på hur fantastik svensk färsk sommarpotatis är? Mild fast och alldeles underbar.
Efter tre år i Kina med genmanipulerad vattnig potatis, uppskattar vi den naturliga, mjälla svenska potatisen. I Kina tillsätter de vitaminer i potatisen genom att den får ligga i vitaminberikat vattenbad. Denna process gör att potatisen blir både vattning och dyr. I Shanghai köpte vi potatis i tvåpack, visserligen var de stora som bakpotatis, men priset låg då på mellan 7 – 9 sek för en tvåpack potatis. Det ska då jämföras med att du kunde köpa två kycklingfiléer för samma pris. Så efter tre år med misslyckade försök att göra potatismos och koka potatis som bara blev till en vattnig gröt, njuter vi nu i fulla drag av den svenska läckerheten.

Ett bra tips för dig som kokat lite för mycket potatis är att förvara den svalt i en skål med lite hushållspapper över. Då undviker du att potatisen blir slemmig, vilket den snabbt blir i plastburk med lock eller i plastpåse.
Får du lite kokt potatis över kan du göra en god enkel potatissallad genom att skiva potatisen och en rödlök, samt smula över lite fetaost. Ringla över en dressing på olivolja 2 delar, vinäger 1 del, fransk senap 1 tsk, peppar, flingsalt och en nypa socker. Klipp ner lite färsk timjan. Ev. pressar du ner en vitlöksklyfta. Det är en smaksak.
Avnjut potatissalladen ljummen eller kall till kött, fisk eller grillad aubergine. Smaklig spis!
Tips från Pia / en globetrotter med smak för svensk potatis.


Tips för er som gillar annorlunda T-shirt. Kolla in länken nedan till höger: www.fracture-i.com det är min son som designat, så klart jag är stolt.

Inga kommentarer: