Easy to bake, cup cake with a taste of banana and walnut.
Hej Gó vänner, i väntan på att vinden ska bedarra och våren ska göra sitt intåg med sol och värme bakar jag denna vinterlördag cup cakes för första gången. Ja, jag vet att det är grymt sent på trenden, men bättre sent än aldrig. Att jag anammar denna trend sist av alla, kanske är för att jag inte är så särskilt förtjust i sockerkaka och muffins. Och det är är ju pimpade muffins det handlar om. Men sent ska syndarna vakna, så nu har jag i vart fall bakat mina första cup cakes.
De fick mer än godkänt av maken. Själv tycker jag att de blev för stora. Jag ska göra halva storleken nästa gång.
Recept: 12 stora - 24 små muffins/cup cakes;
2 ägg, 2 dl socker, 50 gr smör, 1 dl yoghurt, 3 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, en banan, 1 dl valnötter.
Topping; 200 gr philadelphiaost, 1 msk kakao, 1 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 100 gr 70% choklad. Blåbär, Hallon och halva valnötter till dekoration.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner i smeten. Rör ner yoghurt. Mosa bananen till en smet. Grovhaka valnötterna och rör ner i äggsmeten. Rör ner bakpulver i mjölet och rör därefter ner det i smeten. Ös upp smeten i muffinsformar. Grädda i 225 ungsvärme i ca 12 - 13 minuter.
Låt kallna.
Under tiden gör du topping. Vispa philadelpihaost med siktat florsocker, vaniljsocker och kakao. Smält chokladen i vattenbad och rör sen ner den smälta chokladen i ostblandningen. Ös upp smeten i en sprits och spritsa en cirkel på muffinsarna och dekorera med en halv valnöt i mitten på var muffins och pimpa med färska eller frusna hallon och blåbär. Riv lite choklad över toppingen. Låt stå kallt före servering. Faktiskt smakade dessa pimpade muffins superbra till en espresso.
Pia en klagande globetrotter som väntar på våren.
ps. Vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då in dig på 'Äldre inlägg' och 'Bloggarkiv'. ds.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar