tisdag 10 maj 2016

 & take care by Creutz & Eld. 
Hej Gó vänner, länge sen sist. Nu är Konstrundan avklarad och jag har haft en trevlig avkopplande resa till Shanghai.
Just nu testar jag en ny spännande och kreativ utmaning med min kollega Maria. Det ska bli ett nytt sortiment med produkter som ska vara länge. Ett vårdande sortiment som tar hand om och skyddar:dina skor, dina kläder och som skyddar och förvarar saker under både den vardagliga som korta och långa resan. Glöm slit och släng. Vi vill implementera ett gammalt tänk på nytt. Ett tänk som var helt självklar förr: Farmors mor och mormors mor; skötte om sina saker med stor kärlek och omsorg. Deras oftast hemvävda och monogramprydda handdukar, bordsdukar, servetter, förkläden, och lakan höll över flera generationer.  
I dagens i-samhälle har vi ett massutbud av lågkvalitativa produker som är tänkta att leva ett kort liv. Vi har i dag materialbrist inom flera områden som textil och metall. Och för att minska på slit och slängmentaliteten, vill vi tillverka saker som gör att dina saker håller längre. Bra material och kvaliteér som gör att dina saker i sin tur varar längre. Funktionella produkter som blir bättre och skönare ju mer de används och förhoppningsvis kan ärvas över generationer. Och om inte flera generationer, så i vart fall ett framtida globalt tänk: att saker och ting ska hålla och vara länge.

Kökshanddukar i 100% lin med invävd svart strukturrand och 
vit kritstreckad dekorrand. 
Lin har en bra uppsugningsförmåga som
gör att de är grymt bra att torka både glas, porslin och händer på.
Handdukarna blir dessutom bara mjukare och skönare med åren.
Rekommenderad tvätt är: 60 grader i maskin.
Släta ut handuken efter tvätt om du vill undvika alltför mycket skrynklor. 
Vill du ha dem supersläta stryk dem med ångstrykjärn på maxtemp.

Tips från Pia en globetrotter, som älskar att resa långt och kort, och som kopplar av med att laga mat och vet vad som krävs för att få bra funktion.

ps. fler blogginlägg av mig hittar du under fliken "Äldre inlägg" och "Bloggarkiv" ds.
#eldinlindsten #eldinlindstendesign #recycelart #bags #väskor #art #oilpainting #konst


Inga kommentarer: