fredag 2 november 2012

Car museum: Classic Remise Berlin.


Bentley a beauty that gets better with the years.

Hej Go´vänner i helgen som gick var vi på longweekend i Berlin. En stad som jag tidigare bara har passerat igenom som hastigast, via diverse jobb. Den här gång blev det mer tid att turista, dock ej tillräckligt med tid (det är det nu aldrig) men vi hann i vart fall nosa på några av de kulturella gobitarna. Till en av dessa var ett besök på 'Living car museum, Classic Remise Berlin'. Här samsas museala veteranbilar med dagens moderna. Och oavsett om man är intresserad av bilar eller ej, så är den gamla spårvagnsbyggnaden från år 1900, fylld som en historielektion, av fantastiska bilmodeller som skapats genom åren. Här kan man tydligt se vilket bilmärke det handlar om, till skillnad från i dag, när alla bilar är slimmade och ser mer eller mindre lika ut. I dag är det bara emblemet och möjligtvis grillen som avslöjar vilket bilmärke det är. Så trots att jag inte hör till de stora bilfantasterna, så är Classic Remise, väl värt ett besök. Om inte annat, så för att se hur en Renault, Mercedes, Citroën, Volkswagen, Bugatti, Bentley, Morgan m fl. såg ut då de lämnade ritbordet för första gången.
In the car museum can you find everything from old ambulances from second world war to modern sport cars.
You can rent a space for your car and they will take care of the car in the best way.
You can also find various branded garages at this place and they can help you get your car in top condition. Here a garage for Fiat cars.

Pia en globetrotter, som mycket väl skulle kunna tänka sig en bättre begagnad Bentley om nu miljonerna bara skulle trilla in på bankkontot så där 'by the way'.


Maybe an Italien carabinieri can be the right car...or?

Ps. vill du läsa fler blogginlägg av mig klicka då på 'Äldre inlägg' och 'Bloggarkiv'. ds.

Inga kommentarer: