måndag 4 juli 2011

Hot Chilli.


Hej Gó vänner, måste bara tipsa om ett supergott recept på chilliräkor.
Passar utmärkt som förrätt eller som kvällsmat ihop med en sallad.
Det här behöver du: 350 gr ekologiska djupfrysta Vannamairäckor. Finns förkokta. Väljer du råa tigerräkor är de inte salta alls. Väljer du förkokta smakar de mer så som vi i Skandinavien är vana att äta dem. Oavsett vilken sort du väljer ska du förmarinera dem i en neutral matolja 2 dl; majs, raps eller solrosolja. Saften från en pressad citron eller lime, en färsk cillifrukt alt. chilliflakes ca en tsk. Peppar ev. en nypa flingsalt. 2 pressade vitlöksklyftor samt två skivor färsk ananas i bitar. Väljer du konserverad tänk då på att den är mycket sötare och du får en sötare marinad. Blanda ner de färska eller tinade räkorna i lagen och låt stå svalt ca en timme. Hetta upp en stek- eller wokpanna och woka räkorna snabbt i ett par minuter. OBS! passa dem noga så att de inte blir sega. Smaka av efter någon minut, så vet du när de är färdiga. Till detta serverar du en sallad på tomat, mango, ruccola och melon. Strö över lite färska citronmelisblad över räkorna, det ger en fin färgbrytning och frisk smak.
Smaklig spis önskar Pia/ en matnjutande globetrotter.
Ps. vet att det finns en viss exploatering av tigerräkor i b.l.a. Kina och vissa delar av Asien. Kolla ursprunget ds.

Inga kommentarer: